Учествувај во настан со реален придонес

Ways2Help Хакатон е 3-дневен настан каде млади иноватори, ентузијасти, компании и претриемачи имаат можност да креираат и да ги претстават своите иновативни решенија за општествено добро и помош за социјално загрозени семејства.

Овој настан ќе ви овозможи да развивате идеи, да ги споделувате вашите способности и да работите во тимски околини со истомисленици од различни сфери на општеството.

Заедно, ќе имаме можност да истражиме и иновираме во областите на донаторското искуство, со цел да го засилиме и унапредиме влијанието и значењето на донациите за нашето општество.

Зошто да се приклучите?

Причина 1
Можности за учење
Причина 2
Практично искуство
Причина 3
Вмрежување
Причина 4
Надополнување на портфолио
Причина 5
Решавање на проблеми
Причина 6
Тимска работа

Што се очекува од тебе?

Да разработиш идеја за поддршка и помош на социјално загрозени семејства која ќе биде решение во форма на дигитална, онлајн дополнителна функционалност на Ways2Help, апликација, онлајн игра или обука.

Ако сакате да се приклучите на Ways2Help Хакатон пријавувањето е веќе отворено и може да го направите преку следната форма најдоцна до 15ти ноември.

1. Размисли за идеја за помош на социјално загрозени семејства
2. Аплицирај индивидуално или во тим (мин. 2, маx 5 луѓе) на формата за пријавување
3. Дојди од 1ви до 3ти Декември и доразвиј ја идејата во вид на дополнителна функционалност, апликација, онлајн игра или обука.
4. Презентирај и добиј можност за награда
Пријави се

Дел од менторите

Димче Картинов
Full-stack Програмер @Brainster
Цветанка Бурзевска
SiBiEs MK, психолог, психотерапевт
Игор Мишевски
Инвеститор, venture builder, основач на Импакт Фондација
Бојан Кордалов
Senior Communication and Advocacy Specialist, Digitalization and digital literacy, President and coordinator at IDUEP Institute
Данчо Димков
Founder of BizzBee Solutions
Александар Станков
Претприемач, ко-основач на RelaxifyApp
Дарко Божиновски
Developer Experience Engineer @ DeveD
Мајлинда Чилафи
Претприемач, основач на Flutur Shop, ко-основач на merX Technology
Александра Шолдова Спасовска
Programs Director @ Women in Tech Macedonia
Trainer, Instructional Designer and LMS Administrator @ FrontLogix
Марјан Ицоски
Програмски менаџер во Здружението за социјани иновации “АРНО“
Климентина Илијевски
Истражувачка директорка на асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“
Ивица Пешовски
CTO @ Brainster
Мила Карадафова Ангеловска
Извршен директор на Центар за младински активизам Крик
Гого Рафајловски
Оперативен Директор на SEEUTechPark & IP консултант
Александар Момироски
VP @ Union of Young Entrepreneurs Phoenix Rising & CEO @ Swift Data LLC
Кристијан Стевчев
Адвокатски стручен соработник Алексов & Мемиши
Стојанчо Туџарски
Дипломиран Машински Инженер и Магистер по Информатички Науки во областа на AI
Рената Арсова
Data Analyst/BI Developer Kin + Carta
Ристе Самарџиев
Софтверски инженер Kin + Carta
Илија Бојчовиќ
UX Architect
Владимир Михаиловски
CEO & Co-Founder @ Xessable
Мартин Јанков
Веб Програмер
Владислав Бидиков
Искусен ИТ Инженер
Влора Адеми
CEO & Co-Founder of digicube
Александар Милошевски
Full Stack Developer & ментор на Семос Академија
Александар Бојковски
Сениор UX Дизајнер & Design Thinking ментор на Семос Академијата за UX Дизајн
Крсто Златков
Менаџер за бизнис развој на CodeWell AI
Никола Велковски
Извршен директор на HeyReach
Џево Ибраими
Програмер
Димитар Јовевски
Директор за бизнис развој, Пиксел

Судии

Филип Ивановски
Директор на ПАКОМАК ДОО
Сашо Јовановски
Претседател на Startup Club Skopje, Основач на Happiness Marketing, Сопственик на Среќа Bar & Food
Владимир Трајковиќ
Професор на ФИНКИ, УКИМ
Горјан Јовановски
CEO & Co-founder - EarthCare.ai

Агенда

Петок

18 - 21h - Презентација на идеите на тимовите

Сабота

09 - 11h - Работа на идејата

11 - 13h - Менторски сесии

13:00h - Работа на идејата

Недела

09 - 11h - Финализација на идејата

12 - 15h - Финални презентации

15:30h - Објава на победничките решенија

15:30 - 16:30h - Коктел и Хетворкинг

Спонзори

Поддржувачи