Ways2Help connects organizations
from all around N.Macedonia.
Lets contribute!

We are a Global non-profit organization that supports good causes and positive change all over North Macedonia.

Нашата мисија

Да обезбедиме поголем избор и можности за помош на сите ранливи групи преку обединување на сите организации, компании и индивидуалци желни да помогнат во една, едноставна за користење, платформа. Ways2Help е вмрежувачка платформа која oбезбедува лесен пристап за сите хуманитарци, донатори и поединци кои се подготвени да направат промена до сите добротворни акции и невладини организации кои нудат нудат помош на ранливото население.

Нашата визија

Активно и здружено да ги решиме сите локални и глобални предизвици. Ние постоиме за да ги поврзиме сите индивидуални иницијативи, апели за помош и организации со цел зголемување на свесноста за постоечките инциијативи и реализацијата на истите со цел за подобро утро за сите.

Нашиот тим

Моника Ризовска

15+ години искуство во Невладини организации
11+ години искуство во ИТ компании
.

Ѓорѓе Богдановски

8+ години искуство со хуманитарна работа
9+ години искуство со графички и веб дизајн

.

Марта Толевска

3+ години искуство како front-end & back-end developer
3+ години искуство како волонтер
.

Данче Азманова

Ана Секуловска

4+ години искуство како волонтер
10+ проекти за младински активизам

.

Дина Дамјановиќ

2+ години искуство како front-end developer
6+ години искуство како организатор на хуманитарни настани

Ways2Help community волонтери

Џево Ибраими

Александара Манолчева

Бојан Ангелески

Андриана Илиевска

Нешто повеќе за Ways2Help

Желбата за проактивност во услови на самоизолација не доведе до одлуката да бидеме дел од десеттото издание на „Стартап Викенд 2020“. Истиот имаше за цел да ги предизвика натпреварувачите да креираат  технички и дигитални решенија кои би помогнале во време на COVID-19.
Имајќи ја во предвид моменталната ситуација на нашата држава и тргнувајќи од нас самите, не остнавме рамнодушни на идејата да најдеме решение кое, ќе ни помогне да се обединиме, да бидеме еден клик поблиску до донација, помош, заштита. 
Така ја создадовме ways2help платформа која ги обединува сите начинии на кој можете да им помогнете на оние кои им е најпотребна помош. Нашиот амициозен тим успешно воспостави контакт со сите организации кои во моментов се на терен и нудат поддршка. Дел од нив се: Вистински дела на љубезност, Хера, LGBT Тетово, Волонтерски Центар Скопје, Лице в лице. 
Но ова е само почетокот…

Ways2Help has . We make the best for all our children.

0M Causes
0K Valunteer
0K Childrens
0K Countrys

What We Do

Нашиот тим

Moni

Моника Ризовска

CEO & Founder
George2

Ѓорѓе Богдановски

Creative Director
Ana

Ана Секуловска

Writer
Dina

Дина Дамјановиќ

Developer
Marta

Марта Толевска

Developer