Muaji i Njerëzimit: Ngjarje me të cilat mund të përfshiheni

Muaji i Njerëzimit: Ngjarje me të cilat mund të përfshiheni

Muaji i Njerëzimit: Ngjarje me të cilat mund të përfshiheni

Kompanitë, organizatat, bashkitë të gjitha në mënyrën e tyre festojnë muajin e njerëzimit duke organizuar veprimet e tyre, pikat e dhurimit si dhe ngjarjet mesazhi kryesor i të cilave është të ndihmojnë. Nëse doni të përfshiheni dhe të bëheni pjesë e njerëzve që duan të bëjnë një ndryshim në komunitetin tuaj, këtu janë disa ngjarje ku mund të bëheni pjesë:

Cooking with Branko и Витаминка

Nën moton “Bëhu një pjesë e muajit të njerëzimit, bli produkte dhe dhuro”, blogeri Branko Poposki i njohur me pseudonimin Gatim me Branko në bashkëpunim me Vitaminka, do të dhurojë produkte, ushqime dhe vakte të përgatitura për familjet në nevojë sociale. Gjatë gjithë muajit tetor, Branko do të sigurojë ushqime (bukë, fruta, perime, drithëra) me të cilat do të përgatisë ushqime dhe Vitaminka do të dhurojë produkte. Ushqimet e përgatitura dhe produktet e dhuruara nga Vitaminka, të paketuara siç duhet përmes Shoqatës Mirësia dhe Vakti i Retweet-it do t’u dorëzohen familjeve në statusin social të pafavorshëm. Qëllimi i veprimit është të rrisë ndërgjegjësimin për situatën në të cilën ndodhen shumë familje, veçanërisht të prekura nga kriza shëndetësore dhe të inkurajojë publikun me kontributin e tyre personal të përfshihet dhe të ndihmojë disa nga këto familje.

Çdo të Premte në periudhën nga ora 13.00 deri në 17.00 vaktet e gatshme (pa mish derri) mund të dhurohen ekskluzivisht përmes kuzhinës hotelierike ose restorantit me dërgesa në ambientet e shoqatës “Mirësia”, kontaktoni 070 378 855. Donacione në ushqime të konservuara (pa mish derri)) mund të dorëzohen në lokacionin e Anijes së Lumturisë çdo të Premte dhe të Shtunë nga ora 13.00 deri në 17.00. Produktet dhe ushqimi me një afat më të gjatë të ruajtjes mund të dhurohen nga e hëna në të premte nga ora 13.00 deri në 17.00 gjithashtu në Anijen e Lumturisë.

Pikët e Grumbullimit Sezonal – Tetor 2020

Gjatë muajit tetor, në tetë vende në Shkup, pikat sezonale të mbledhjes do të realizohen nga Aktet e Vërteta të Mirësisë. Katër prej tyre do të jenë në bashkëpunim me Komunën e Gazi Babës, ndërsa pjesa tjetër do të jetë në një organizatë të pavarur. Pikat që mund të vizitoni:

 

Sreda, 14.10.2020 g. 10:00 – 17:00 č.

DIM market Stajkovci DIM market Železara TINEKS – Brikolaž KIT-GO – Avtokomanda

Petok, 16.10.2020 g. 10:00 – 17:00 č. VERO CENTAR – DŽAMBO Sreda, 21.10.2020 g. 10:00 – 17:00 č.

DIM market Stajkovci DIM market Železara TINEKS – Brikolaž KIT-GO – Avtokomanda Četvrtok, 22.10.2020 g. 10:00 – 17:00 č. TINEKS (Dramski)

E mërkurë, 14.10.2020 10:00 – 17:00 DIM tregu Stajkovci DIM tregu Zelezara TINEX – Bricolage KIT-GO – Avtokomanda E Premte, 16.10.2020 10:00 – 17:00

QENDRA VERO – JUMBO E mërkurë, 21.10.2020 10:00 – 17:00 DIM tregu Stajkovci DIM tregu Zelezara TINEX – Bricolage KIT-GO – Avtokomanda E enjte, 22.10.2020 10:00 – 17:00 TINEX (dramatike)

E mërkurë, 28.10.2020 10:00 – 17:00 DIM tregu Stajkovci DIM tregu Zelezara TINEX – Bricolage KIT-GO – Avtokomanda E enjte, 29.10.2020 10:00 – 17:00 TINEX (afër City Mall)

Qytetarët do të jenë në gjendje të vizitojnë pikat e kontrollit në datat e njoftuara dhe të dhurojnë ushqime dhe artikuj higjienik. Të gjitha rekomandimet për veshjen e pajisjeve mbrojtëse dhe mbajtjen e distancës do të zbatohen në pikat e kontrollit. Këto donacione janë të nevojshme për Shoqatën e Mirësisë për të mbuluar nevojat e klientëve që viziton (të pastrehët dhe të varfërit) gjatë dimrit

Cycle4Charity

Punonjësit e ndërmarrjes Intertec, si adhurues të mëdhenj të çiklizmit dhe veprimeve bamirëse, vendosën të organizojnë veprimtarinë e tyre “Ride for Charity”, ose siç do të thoshin ata, një ngjarje bamirësie që do të zhvillohet më 27 Tetor, duke filluar nga ora 17:30 . Të gjithë ata që duan të kontribuojnë dhe ndihmojnë ata që kanë më shumë nevojë mund të bëjnë të njëjtën gjë para ngjarjes, me një donacion prej 200 denarë në llogarinë bankare të Intertec me një donacion për Cycle4Charity.

Kompanitë e TI-së që dëshirojnë të marrin pjesë mund të përfshihen si individë ose si një kompani sponsorizuese e ngjarjes, duke bërë dhurimin e tyre në llogarinë xhiro të Intertek të shënuar Cycle4Charity para ngjarjes. Për më tepër, pjesëmarrësit do të kenë mundësinë të dhurojnë aty për aty në kutitë që do të vendosen për atë qëllim. Kjo ngjarje është një mënyrë e shkëlqyeshme për të treguar kujdesin për shoqërinë dhe mbështetjen e familjeve dhe individëve të varfër në shoqëri në komunitetin tonë dhe mundësinë për shoqërizim jashtë në një atmosferë të relaksuar çiklizmi. Vendndodhja dhe rruga e syve, si dhe më shumë informacion në lidhje me bamirësinë Cycle4Charity do të publikohen më tej. Si mund të dhuroj?

Dhuroni në një llogari bankare duke futur të gjitha detajet e renditura më poshtë: Qëllimi i remitancës: Pagesa e dhurimit të bamirësisë Cycle4Charry Emri i marrësit: INTERTEK.IO DOO Shkup Llogaria e transaksionit të marrësit: 210-0702218201-07 Banka: NLB Banka AD Shkup Kodi i pagesës: 562

Ka më shumë se 450,000 qytetarë në Maqedoni të cilët nuk mund të përballojnë të gjitha vaktet në një ditë. Nga ana tjetër, ekziston një mungesë e mënyrës që bashkëqytetarët e tyre të dhurojnë rregullisht ushqim për ata që kanë më shumë nevojë. Feed 10,000 është një veprim kombëtar për ju.

dhurimi i ushqimit në vendet e zgjedhura, më saktësisht para tregjeve ku do të vendosen stendat dhe do të ketë vullnetarë të cilët do të mbledhin ushqim nga qytetarët që duan të dhurojnë dhe t’ua shpërndajnë qytetarëve të pafavorizuar nga shoqëria, përkatësisht duke bërë paketa humanitare nga donacionet e mbledhura. Qëllimi është të mbledhim 10 tonë ushqim që do të përfundojnë në duart e 10,000 qytetarëve. Ngjarja do të zhvillohet më 17 tetor (e shtunë), 2020 nga ora 10 e mëngjesit deri në ora 6 pasdite. Përmes disa qyteteve në të gjithë vendin tonë

#Гази Баба се грижи

Komuna e Gazi Babës fillon me aksionin humanitar “Muaji i Njerëzimit – # Gazi Baba kujdeset” i cili do të hapet nga Kryetari i Komunës së Gazi Babës, Boris Georgievski, në Avtokomanda, në orën 12. Aksioni do të zgjasë një muaj, nga 2 tetor deri më 2 nëntor. Aksioni përfshin dhurimin e ushqimit, veshjeve dhe orendive për njerëzit nga kategoritë e prekshme dhe do të organizohen eko veprime për pastrimin e disa lokacioneve kryesore në komunë, aktivitete për rritjen e ndërgjegjësimit për zgjedhjen, riciklimin dhe mbledhjen e mbetjeve të vajit të gatimit, si dhe ditë speciale për kujdesin për kafshët shtëpiake. Gjithashtu në aksionin “Muaji i Njerëzimit – Gazi Baba kujdeset”

#ПлатиСметка 

Një nga mënyrat që mund të kontribuoni gjithashtu pa u larguar nga shtëpia juaj është shërbimi i faturave të pagës që është i disponueshëm në platformën tonë Ways2Help. Në disa hapa zgjidhni familjen që dëshironi të ndihmoni dhe shumën e faturës që mund të përballoni të mbuloni. Përmes këtyre disa hapave ju bëheni një burim i jashtëzakonshëm gëzimi dhe mbështetjeje për nënat e vetme, familjet me të ardhura të ulëta dhe anëtarët me aftësi të kufizuara. Për shtëpi të ndritshme kudo. Shihni se cilat familje mund të ndihmoni tani duke klikuar në lidhjen e mëposhtme